Hotell nära Gränby ishall

Endast 600 meter från Arenahotellet ligger Gränby ishall, som består av tre ishallar utformade för ishockey och konståkning. Hallen är hemarena för ishockeyklubben Almtuna IS samt konståkningsklubbarna Uppsala Skridskoklubb och Uppsala Allmänna Konståkningsklubb. Såväl A-lag som ungdomslag tränar och tävlar i här. Anläggningen är handikappanpassad och här finns en kiosk som är öppen i samband med en del evenemang. Hallen drivs av Uppsala kommun.

A-hallen, som är anläggningens äldsta, byggdes 1974 och används för träning och matcher för A-lag och ungdomslag. Efter att Almtuna IS kvalificerade sig till Allsvenskan säsongen 2001/02 renoverades hallen. Den fick bland annat nya sittplatser, betongläktare samt nytt innertak. Arenan har en publikkapacitet på 2 800 åskådare.

B- och C-hallarna används för träning och matcher främst för ungdomsverksamheten. De har två mindre ståplatsläktare var. B-hallen rymmer en publik på cirka 350 personer och C-hallen har plats för cirka 250 åskådare.

Ibland förekommer strötider på is under issäsong i B- och C-hallen som kan bokas av företag, föreningar och skolor. Alla tre hallar har en sammanhållen period under sommarhalvåret när de är bokningsbara för isfria evenemang.

Med sitt lugna läge är Arenahotellet det naturliga stället för övernattning i samband med evenemang i Gränby ishall, oavsett om du ska se en match, kommer med en förening, ett företag eller själv är idrottare eller medföljande anhörig. Allt du behöver finns i närheten – ICA Heidemstams torg, Willys och shoppingcentret Gränbystaden ligger inom 20 minuters promenadavstånd och på IFU Arena ligger lunchrestaurangen Arenaköket. När du behöver koppla av finns det på hotellets plan 8 en relaxavdelning med fantastisk utsikt över Uppsala stad.

Utanför hallen finns gott om avgiftsbelagda parkeringsplatser samt bussparkeringar, handikapplatser och 500 cykelplatser. Cykelavstånd mellan centralstationen och Arenahotellet är cirka 15 minuter. Därutöver har Arenahotellet har 26 parkeringsplatser, varav fyra är handikappreserverade. Det finns även sju laddningsstolpar för elbil.

För att komma till området med buss från centralstationen, tag buss 3 mot Östra Nyby och kliv av vid busstopp Lagerlöfsgatan som stannar precis utanför Gränbyhallen.

Om du har frågor kring arenan, ring 018-727 13 90 eller mejla bokning@uppsala.se.

Boka hotellrum

Uppsalas största hotell med närhet till stadens idrottsarenor.