Hotell nära IFU Arena

Endast 400 meter från Arenahotellet ligger det toppmoderna IFU Arena med friidrotts- och innebandyhallar samt gym öppet för träning och tävling året om. Här tränar såväl barn och ungdom som elit. IFU är hemarena åt Storvreta IBK, IK Sirius IBK, IK Sirius FBC, Haglunda IF samt Uppsala Basket. Arenan ägs gemensamt av Uppsala IF friidrott och Uppsala Innebandyallians.

Friidrottsanläggningen har en arena med en rakbana samt en löparbana runt arenan. Hallen har en publikkapacitet på 810 personer arenan är godkänd för både junior- och seniortävlingar.

Innebandyarenan har fem hallar av nationell och internationell standard. A-hallen är avsedd för elitspel med en publikkapacitet på 2 880 personer, inklusive ståplatser. Övriga innebandyhallar har 510 sittplatser. En av planerna är även avsedd för basket.

På IFU Arena finns också ett föreningskansli samt ArenaKöket som veckans alla dagar serverar en generös och vällagad lunchbuffé med varierad husmanskost.

Vid träning och tävling på IFU Arena är Arenahotellet det naturliga valet, inte minst eftersom hotellet är speciellt anpassat för idrottare. Varje sport har sin egen korridor och en korridor är speciellt anpassade för rullstolsburna idrottare. Basketkorridoren har extra långa sängar.

Utanför hallen finns gott om avgiftsbelagda parkeringsplatser. Precis utanför arenan finns busstopp Lagerlöfsgatan. Därutöver har Arenahotellet 26 parkeringsplatser, varav fyra är handikappreserverade. Här finns även sju laddningsstolpar för elbil.

För att komma till området med buss från centralstationen, tag buss 3 mot Östra Nyby. Cykelavstånd mellan centralstationen och Arenahotellet är cirka 15 minuter.

Om du har frågor kring arenan, ring IFU Arena på 018 20 10 10 eller mejla info@ifuarena.se.

Boka hotellrum

Uppsalas största hotell med närhet till stadens idrottsarenor.