golfpaket i uppsalaområdet - utslag på tee

Golfupplevelser i Uppsala

2022.07.10

Golf är en oerhört populär sport som fortsätter att locka. Samtidigt som utförandet ofta präglas av skicklighet, strategi och i många fall ren och skär mental tuffhet, så är det samtidigt en sport för alla. Vi har tagit en titt på några av de golfupplevelser som Uppsala erbjuder.

Något som är väldigt spännande med just golf är att det kan spelas av människor i alla åldrar, oavsett tidigare erfarenheter. Man väljer själv huruvida man vill spela för att förbättra sitt spel, eller bara ha en trevlig stund. Golf kan även hjälpa till att förbättra balans, koordination och flexibilitet samtidigt som det minskar stressnivåerna.

Men den kanske främst anledningen till varför det är en så omåttligt populär sport är att det inte bara handlar om den enskilda spelaren, de sociala aspekten är enorma.

Här är några golfupplevelser i Uppsala som du inte får missa. Oavsett vilken du väljer så är du i stort sett garanterad en otrolig upplevelse.

1. GolfUppsala (Söderby Golf/Edenhof Golf)

Golfbanorna Söderby och Edenhof ägs och drivs av GolfUppsala. Som därmed erbjuder två banor som ligger cirka 30 minuter ifrån varandra med bil. Både banorna är fulllängdsbanor med 18 hål där Söderby anses vara mer professionell och utmanande medans Edenhof Golf är en rolig härlig park- och skogsbana. För den som vill finns möjligheten att gå korthålsbana med 9 hål på båda golfklubbarna. Med tillgängliga restauranger är det enkelt att göra golfrundan till en heldag. På anläggningen Söderby ges även tillgång till gym och padelbanor vilket är ett plus i kanten. Ta även chansen att testa golfsimulatorn som står precis intill driving rangen.

2. Upsala GK

Som en av de svenska golfklubbar med högst internationell renommé har Upsala Golfklubb något utav en särställning i Golfsverige. Välj mellan Stor banan, Mellanstora banan och Lilla banan som även är Pay&Play. Med stora möjligheter till spännande upplevelser även för dig som inte är medlem är den väl värd ett besök. Föredrar du golfresor så samarbetar Upsala GK med Arenahotellet. Ett enkelt sätt att säkerställa bästa möjliga närhet.

3. Grönlund GK

Mer eller mindre mitt emellan Uppsala och Arlanda finner man Grönlund golfklubb. Med särskild familjefokus bjuder den på upplevelser för alla. Deras bana är en professionell 18-hålsbana som blandar kuperad park- och skogsmark med inslag av vatten. En spännande och medelsvår upplevelse. De har även driving range med grästee och särskilda områden för dig som är nybörjare eller vill förfina din teknik.

4. Wattholma GK

Wattholmas bana är känt för sin unika balans mellan svårighet och ren och skär golfupplevelse. Deras öppna bana bjuder på 18 hål som sträcker sig längs Fyrisån som löper genom Uppsala. En given chans att kombinera Golf med en typisk Uppländsk naturupplevelse. Här hittar du även golfpaket med boende, plats för husbil och husvagn samt allt som krävs för en otrolig och avslappnad golfupplevelse. Wattholma har ett särskilt samarbete med Arenahotellet i Uppsala för dig som vill kombinera golfandet med frukostbuffé, relax, bad och bastu.

Intresserad av att besöka och spela på någon av dessa golfbanor?
Då kan du läsa mer om våra golfpaket här.

Läs mer om

Arenahotellet Golfpaket 2022

med boende, greenfee, mat etc.