Äntligen innebandyfest igen i Uppsala

2022.04.13

Innebandyfesten är en innebandyturnering som har funnits sedan år 1995 och har turnerat runt på ett antal platser i Sverige. Uppsala stod som värd senast år 2018 och nu återkommer festen till Sveriges innebandyhuvudstad. Förra året blev evenemanget, som många andra, påverkat av pandemin och fick ställas in. Nu är det äntligen dags igen!

Innebandyfesten är SM-slutspelet i innebandy för herr- och damjuniorer som kommer att spelas på IFU Arena mellan den 29 april och 1 maj.

Erfaren projektledare håller i turneringen

Ted Wikström är projektledare och en av de ansvariga för Innebandyfesten i Uppsala. Han är projektledare och kontaktperson för lagen, förbunden och andra intresseorganisationer.

Detta är inte första gången som Ted Wikström arrangerar Innebandyfesten. Han var med både 2017 och 2018.

– Jag minns inte riktigt hur jag blev projektledare för Innebandyfesten. Jag har en utbildning inom event och jobbar mycket med just innebandyevent under flera år. Så det föll sig naturligt att vara en del av evenemanget, berättar Ted.

Ted Wikström, Projektledare Innebandyfesten 2022

Blivande landslagsspelare i turningen

Det är ett stort arrangemang som lockar tusentals åskådare, flera hundra spelare från 32 lag och cirka 450 funktionärer, över tre intensiva dagar i IFU Arena.

Det är de bästa lagen i Sverige som har kvalificerat sig till turneringen, så det kommer krylla av framtida innebandystjärnor på arenan. Både U-19 landslagsspelare och framtida A-landslagsspelare.

Innebandyfesten är inte bara viktig för Svensk Innebandy utan viktigt för hela staden Uppsala och för det lokala föreningslivet.

– Det sätter staden på kartan nationellt och unga innebandyspelare får chans att se Sveriges juniorelit här på hemmaplan. Det är två SM-guld som ska delas ut och prestigen att titulera sig som bäst i Sverige är såklart oerhört hög, berättar Ted.

Arenahotellet i Uppsala som ligger intill IFU Arena var med sist det begavs sig. De allra flesta spelarna kommer att bo och äta på Arenahotellet under tävlingen.

– Det ska bli så roligt att det är tillbaka. Vi hoppas att årets Innebandyfesten blir ett evenemang att minnas och vi är glada att vi får vara involverade i evenemanget, säger Jenny Engström, VD på Arenahotellet i Uppsala.