Hotell nära IFU Arena

Endast 3 minuter gång från Arenahotellet ligger det toppmoderna IFU Arena med friidrotts- och innebandyhallar samt gym öppet för träning och tävling året om. Arenan blev 2018 utnämnd till Årets Idrottsarena av Dagens Industris Sport & affärer.

Här tränar såväl barn och ungdom som elit. Några elitlag som har IFU Arena som hemmaarena är  Storvreta IBK, IK Sirius IBK, IK Sirius FBC, Uppsala Teknologer och Hagunda IF. Arenan ägs gemensamt av Uppsala IF friidrott och Uppsala Innebandyallians.

Friidrottsanläggningen har en arena med en rakbana samt en löparbana runt arenan. Hallen har en publikkapacitet på 810 personer arenan är godkänd för både junior- och seniortävlingar.

Innebandyarenan har fem hallar av nationell och internationell standard. A-hallen är avsedd för elitspel med en publikkapacitet på 2 880 personer, inklusive ståplatser. Övriga innebandyhallar har 510 sittplatser.

På IFU Arena finns också ett föreningskansli, terrass för mat kopplat till elit matcher eller nätverksträffar. Arenan har en restaurang som veckans alla dagar serverar en generös och vällagad lunchbuffé med varierad husmanskost.

Vid träning och tävling på IFU Arena är Arenahotellet det naturliga valet, inte minst för att hotellet ligger såpass nära arenan. Hotellet har 19 rum för rullstolsburna idrottsutövare och en hel våning med extra långa sängar.

Utanför hallen finns gott om avgiftsbelagda parkeringsplatser. Precis utanför arenan finns busstopp Lagerlöfsgatan. Därutöver har Arenahotellet 86 parkeringsplatser, varav fyra är handikappreserverade. Här finns även flera laddningsstolpar för elbil.

För att komma till området med buss från centralstationen, tag buss 3 mot Östra Nyby. Cykelavstånd mellan centralstationen och Arenahotellet är cirka 20 minuter.

Om du har frågor kring arenan, ring IFU Arena på 018 20 10 10 eller mejla [email protected].