Hotell nära Gränby ishall

Gränby Ishall 3 minuter från Arenahotellet

Gränby ishall består av tre ishallar utformade för ishockey och konståkning. Hallen är hemmaarena för ishockeyklubben Almtuna IS samt konståkningsklubbarna Uppsala Skridskoklubb och Uppsala Allmänna Konståkningsklubb. Såväl A-lag som ungdomslag tränar och tävlar i denna arena. Anläggningen är handikappanpassad och här finns kiosker som är öppen i samband med en del evenemang. Hallen drivs av Uppsala kommun.

Om Gränby Ishall och dess framtid

A-hallen, som är anläggningens äldsta, byggdes 1974 och används för träning och matcher för A-lag och ungdomslag. Efter att Almtuna IS kvalificerade sig till Allsvenskan säsongen 2001/02 renoverades hallen. Den fick bland annat nya sittplatser, betongläktare samt nytt innertak. Arenan har en publikkapacitet på 2 800 åskådare.

B- och C-hallarna används för träning och matcher främst för ungdomsverksamheten. De har två mindre ståplatsläktare var. B-hallen rymmer en publik på cirka 350 personer och C-hallen har plats för cirka 250 åskådare.

En nya arena är på gång i Uppsala och är tänkt att byggas där befintlig arena står. Tanken är att konståkningen ska få ha sin egna hall för deras verksamheter och totalt 4 stycken isytor ska finnas för hockeyverksamheten. Vill du veta mer om byggnadsplaner så googla runt för att hitta artiklar som skrivs om ärendet.

Bo på Arenahotellet

Med sitt lugna läge är Arenahotellet det naturliga stället för övernattning i samband med evenemang i Gränby ishall, oavsett om du ska se en match, kommer med en förening, eller företag. Allt du behöver finns i närheten, Willys finns bredvid hotellet och shoppingcentret Gränbystaden ligger inom 15 minuters promenadavstånd.

Behöver du koppla av under din vistelse? Då finns vår relaxavdelning med fantastisk utsikt över Uppsala stad på våning 8.

Utanför ishallen finns gott om avgiftsbelagda parkeringsplatser samt bussparkeringar, handikapplatser och cykelplatser. Cykelavstånd mellan centralstationen och Arenahotellet är cirka 20 minuter. Därutöver har Arenahotellet har 86 parkeringsplatser, varav fyra är handikappreserverade. Det finns även flertal platser med laddningsstolpar för elbil.

För att komma till området med buss från centralstationen, tag buss 3 mot Östra Nyby och kliv av vid busstopp Lagerlöfsgatan som stannar precis utanför Gränbyhallen.

Om du har frågor kring arenan, ring 018-727 13 90 eller mejla [email protected].