Hotell nära Relitahallen

Relitahallen i Uppsala är en stor del av Bandyn i staden. Perfekta träning och tävlingsfaciliteter.

3 minuter gång från Arenahotellet ligger Uppsalas bandyhall Relitahallen, en fullstor spelplan på 100×65 meter med is i världsklass. Hallen har en publikkapacitet på upp till 300 personer och är godkänd för matchspel. Här tränar och tävlar såväl elit som ungdom och barngrupper i Danmarks IF, IK Sirius Ungdomsbandy, Unik Bandy och Uppsala BoIS. Svenska Bandyförbundet har även hittat till Uppsala och har en del träningsläger och samlingar med landslag för både killar och tjejer. Hallen invigdes 2011 och ägs av Bandyalliansen.

När är bandyhallen öppen?

Relitahallen är öppen för bandyspel från september till mars med vissa tider under veckan reserverade för allmänheten. Hallen har ett föräldrarum, ett uppvärmt inglasat utrymme med panoramafönster mot isbanan där anhöriga bekvämt kan följa träning och spel.

För de yngsta arrangeras SkridskoDisco och BandyKul, en skridskoskola för barn mellan sex och nio år som bland annat finansieras av Folke Bennboms fond. Folke som även är en av grundarna till Arenahotellet.

Under den isfria tiden är hallen bokningsbar för andra typer av evenemang. Relitahallen har bland annat huserat Yrkes-DM och Cykelkul för barn mellan tre och åtta år, inriktat på att lära barn manövrera cykeln och att röra sig tryggt i trafiken.

Bo på Arenahotellet

För dig som ska på ett evenemang och speciellt träningsläger i Relitahallen är det mycket bekvämt att bo på Arenahotellet. Utöver att ligga nära hallen är det också nära matbutiken Willys och shoppingcentret Gränbystaden, utifall du glömt något hemma. På hotellet finns det möjlighet att boka in buffémat eller a la carte. Vid Relitahallen finns även IFU Arena som serverar en generös lunchbuffé.

När du vill koppla av har hotellet relaxavdelning och ett spelrum med bland annat Playstation och X-Box konsoler. Hotellet erbjuder dessutom fritt Wi-Fi och ett stort kanalutbud för sport (endast i restaurang).

Utanför Relitahallen finns cirka 700 avgiftsbelagda parkeringsplatser för bil, bussparkeringar, handikapplatser och 500 cykelplatser. Cykelavstånd mellan centralstationen och Arenahotellet är cirka 20 minuter. Därutöver har Arenahotellet har 86 parkeringsplatser, varav fyra är handikappreserverade. Det finns flera platser med laddningsstolpar för elbil.

För att komma till området med buss från centralstationen, tag buss 3 mot Östra Nyby och kliv av vid busstopp Lagerlöfsgatan som stannar cirka 150 meter från Relitahallen.

För frågor kring arenan, ring 0705-656 434 eller 0705-938 910.