Bandyfinalen – Ett efterlängtat återtåg för hela Uppsala

2019.03.23

Den 23 mars är det dags för årets Bandyfinaler på Studenternas IP i Uppsala. Arenahotellet har boende för alla fans och övriga besökare.

Få saker sätter Uppsala på sportkartan så mycket som den svenska bandyfinalen, som mellan 1991 och 2012 var ett återkommande inslag på Studenternas IP i mars månad. Efter fem år på annan ort kom bandyfinalen tillbaka 2018, vilket inte bara betyder mycket för Uppsalas bandy, utan även för staden i stort.

Lars Ferngren, VD för bandyhallen vid Gränby sportfält, är även han glad över återtåget.

– Det var tråkigt att bandyfinalen försvann där ett tag. Dels var det en förlust rent ekonomiskt för oss i föreningarna, men även med tanke på att den betyder så mycket för många i stan. Nu gäller det dock att bygga upp ett lika starkt intresse för finalen igen.

Lars Ferngren var med när bandyhallen vid Gränby Sportfält började byggas 2008, där även Arenahotellets grundare Folke Bennbom var en av drivkrafterna.

– I samband med bandyhallen hade Folke en idé att etablera ett hotell med tydlig idrottsprofil, där man framför allt skulle kunna inhysa ungdomar som var involverade i sporten. Nu är det ju även ett gott alternativ för både gäster, lag och landslag. Vilket vi gärna tipsar om när det arrangeras tävlingar, sammanfattar Lars Ferngren.

Idag har det idrottsprofilerade Arenahotellet ett starkt samarbete med svensk bandy och ser fram emot folkfesten på is. Förhoppningsvis fortsätter finalen att gå av stapeln på Studenternas IP flera år framöver.

Gör som Svenska Bandyförbundet – Arrangera träningsläger och bo som vinnare på Arenahotellet!

Arenahotellet – Med tanke på vår grundares passion för Bandyn, är vi mycket stolta och glada över att ha landslagsläger tillsammans med Svenska Bandyförbundet. Vi hoppas på ett fortsatt långsiktigt och nära samarbete i framtiden. Vi välkomnar såklart andra förbund och lag till oss och Gränby Sportfält i Uppsala.

Är ditt lag, förening eller förbund inne på att arrangera avslutning, kick-off, träningsläger kontakta Arenahotellet för bästa pris!

Arenahotellet passar på att önska finallagen i Bandyfinalen stort lycka till. Må bästa dam och herrlag vinna. Vi passar även på att välkomna supportar och besökare till Uppsala under finalhelgen.

För att boka biljetter till finalerna, gå in på Bandyfinalenuppsala.se