Det här bör du uppleva i Gränby

2022.06.23

I de norra delarna av Uppsala finns Gränby. Som stadsdel har den långt sträckande historiska anor. Och som center för upplevelse har Gränbystaden massor att erbjuda. Här är några av de saker som du definitivt bör uppleva när du besöker Gränby i Uppsala.

För de som bor i Uppsala har Gränby en på många sätt central roll. Med stora parkområden och tillgängligt köpcentrum är det en plats för såväl naturupplevelser som shopping. Enligt många är inget besök i Uppsala fullbordat utan åtminstone en titt på Gränby.

Men vad är det egentligen som lockar med just Gränby? Vi har tagit en titt på några saker som bör upplevas.

1. Matupplevelser

Om du vill ha spännande kulinariska upplevelser så finns det mycket att välja mellan på Gränbystaden. Där samlas nämligen fler än 30 restauranger och bistros under ett och samma tak. Alla i familjen kommer utan problem att hitta en god bit mat för som vuxna och barn uppskattar.

Många tar även chansen att handla mat i Gränbystaden och göra det till en picknick i Gränbyparken. Ett givet val när vädret tillåter. Särskilt då parken bara är ett stenkast bort.

2. Gränby 4H-gård

Mitt i korsningen emellan Gränbystaden och Gränbyparken ligger Gränby 4H-gård. Den har öppet alla dagar året om och inträdet är alltid gratis. En spännande chans att träffa ankor, får, getter, grisar, hästar, höns, kaniner och kor.

Som en av Sveriges större 4G-gårdar bjuder den på ett stort antal såväl spontana som planerade upplevelser. Perfekt att kombinera med ett besök i den stora närbelägna parken och avsluta dagen med en sväng i Gränbystaden.

3. Unik bioupplevelse med 4DX

I Gränbystaden ligger Nordisk Films första 4DX-salong. Vad som är unikt med 4DX är att det tar bioupplevelsen till en helt ny nivå. Med totalt sett 19 effekter kan ni uppleva allt ifrån snö och dimma i salongen till att känna krängningar, slag och vibrationer i biosätet. Det är ingen överdrift att man aldrig har upplevt en film förrän man har upplevt den i 4DX.

Som unik helhetsupplevelse gör 4DX att filmerna ordagrant får en helt ny dimension. En kombination av fysisk och visuell upplevelse som inte liknar något annat.

Gränby: Sveriges mest moderna biograf öppnar i Uppsala den 7 december | Nordisk  Film Bio

4. Sport & Adventure Zone

Sport & Adventure Zone i Gränbystaden är en upplevelse som varken barn eller vuxna snabbt glömmer. Prova på att vara en Ninja Warrior, släpp loss i trampolinparken eller utmana dig själv i klätterzonen. Som en av Sveriges mest moderna aktivitetscenter skapar den rätt förutsättningar för fysisk aktivitet utifrån individuella förutsättningar. Kom som du är och bli den bästa du kan vara. Det är enkelt att anpassa aktiviteter och tempo utifrån ålder och förutsättningar. En garanti för en rolig stund.

5. Lilla Uppsala

Som något utav en favorit hos de mindre är lekparken Lilla Uppsala en given upplevelse. Den är särskilt konstruerad för att motsvara Uppsala stad och Gamla Uppsala, fast i miniatyr och med fokus på ren och skär lek. Bli av med överskottsenergi eller skapa utrymme för en stor måltid. I Lilla Uppsala kan allt hända.