Pressmeddelande: Världsklasshopparna som utmanar Duplantis i Mondo Classic 2024

2023.11.23

Bland de tio stavhoppare som kommer till IFU arena för att utmana Mondo i hans egen stavhoppsgala på hemmaplan – den 6 februari 2024 – finns idel välmeriterade OS och VM-medaljörer. 7 av stavhopparna är rankade bland de 8 bästa i världen, enligt internationella friidrottförbundet, World Athletics, världsrankinglista för 2023.

Det är ånyo ett ytterst välmeriterat startfält med idel OS och VM-medaljörer som kommer till Uppsala den 6 februari 2024. Medaljörerna från VM i Budapest 2023, Chris Nielsen (U.S) och KurtisMarshall (AUS) är två högintressanta utmanare som har kapacitet att hoppa över 6 meter. Den unge fransmannen Thibaut Collet (FRA), som de senaste fyra åren höjt sitt personliga rekord med 10 cm årligen och passerade 5.90 cm vid VM i Budapest 2023 är ytterligare en intressant utmanare. Tvåfaldiga VM-guldmedaljören Sam Kendricks (U.S) har kommit tillbaka starkt efter ett skadefyllt 2022 och avslutade årets säsong med hopp på 5.95 cm vid Diamond League tävlingen Weltklasse i Zurich. En ytterligare högintressant hoppare är KC Lightfoot (U.S) , som satte nytt amerikanskt rekord med 6,07 vid tävlingar i Nashville i år. VM-finalisten Ben Broeders (BEL) och norske talangen Pål Haugen Lillefosse (NOR), som slog norskt rekord vid Mondo Classic 2022, är också klara deltagare till tävlingen.

– Att tävla på hemmaplan i Uppsala betyder någonting extra för mig, då jag alltid hoppar bra här. De hoppare som deltar i Mondo Classic 2024 kommer vara mina konkurrenter även vid OS i Paris senare under säsongen, säger Mondo Duplantis.

– Tävlingen har redan från första året 2022 varit en idrottsgala där den yttersta världseliten deltar. De stortrivs verkligen med att hoppa på en arena uppbyggd med fokus på stavhopp och en unik stämning och närhet till publiken, säger Peter Jonsson, projektledare för Mondo Classic 2024.

Mondo Classic 2024 har av Internationella friidrottsförbundet erhållt tävlingsstatus som World Athletics Indoor Tour Silver Meeting, vilket är den högsta möjliga rankingstatus och kvalitetsnivå som kan tilldelas internationella engrensstävlingar för friidrott inomhus. Till Mondo Classic 2024 införs även nya spännande moment för publik på plats, såsom mätning av hopparnas egentliga höjd över ribban vid passage.

Det fullständiga deltagarlistan vid Mondo Classic 2024 förväntas bli klar inom kort.

Ladda ner detta pressmeddelanden i pdf-format här.

För mer information, kontakta:
Peter Jonsson, Projektledare Mondo Classic 2024, Upsala IF Friidrott
Mobil: +46(0)70 986 02 32, e-post: [email protected]

Henrik Wennberg, Sportchef, Upsala IF Friidrott
Mobil: +46(0)70 643 82 14, e-post: [email protected]

Upsala IF Friidrott:www.uiffriidrott.se

Biljettförsäljning, ackreditering, information: www.mondoclassic.se