Riksmästerskap i historiskt rally i Uppsala

2022.05.05

Årets motorhändelse kommer att ske i Uppsala den 23 – 24 september 2022. Då kommer Destination Uppsala och SMK Uppsala att genomföra Riksmästerskap i historiskt rally. Rallyt är Riksmästerskaps final för historiska bilar från 1956 till 1990 så kom och titta eller studera historiska bilar på nära håll.

Vi har ett mål på 100 bilar och ca 500 deltagare, säger tävlingsledare Anders Norstedt från SMK Uppsala.

Rallyt i Uppsala startar på eftermiddagen den 23 september med besiktning av tävlingsbilarna och sedan startar rallyt lördagen den 24 september kl 09.00. Vid 12-tiden beräknas bilarna vara tillbaka för service för att sedan ge sig ut på en rallysträcka till innan det blir målgång vid Arenahotellet vid 16-tiden.

Serviceplatsen kommer att vara på parkeringen vid IFU arena och dit kommer bilarna att anlända eftermiddagen den 23 september. På plats kommer det finnas utställare på plats och möjlighet att köpa mat och dryck. Är du intresserad av bilar, motorsport eller bara nostalgisk så är detta ett unikt tillfälle att få titta på massor av gamla historiska bilar.

– Finalen för historisk motorsport är en stor händelse som röner ett stort intresse och här har man en central närhet. Då serviceplats samt start och mål är placerat på ett och samma ställe vid Arenahotellet säger Anders Norstedt.

Starten och målgången kommer att ske framför Arenahotellet som kommer att vara navet för rallyt där flertalet förare bor och där tävlingen kommer att ha sitt högkvarter. Den avslutande banketten och prisutdelningen kommer också att ske på Arenahotellet.

– Det är väldigt kul och glädjande att vi på Arenahotellet får bidra till en riktig folkfest och ett utmärkt rally. Vi har ett mycket bra läge där vi har möjlighet att använda våra ytor utomhus för sådana här evenemang, säger Henrik Söder, försäljning- och marknadsansvarig på Arenahotellet.

Varmt välkomna till Riksmästerskap i historiskt rally i Uppsala.

Blir du hungrig eller törstig?
Vi erbjuder bl.a. grillade hamburgare och lunchbuffé m.m – Läs mer här

Ladda ner schema/broschyr här.