Golfupplevelser i Uppsala

2024.02.22

Spela golf i Uppsala & Uppland:
Utforska nÄgra av regionens mest populÀra banor.

Om du Àr en passionerad golfare som söker efter de bÀsta banorna i Uppsala och Uppland, har du kommit till rÀtt stÀlle. Denna region i Sverige har ett brett utbud av golfbanor av hög kvalitet, med nÄgot för alla oavsett vilken typ av bana du föredrar.

FrÄn pittoreska lantliga banor till moderna, vÀlskötta anlÀggningar, Uppsala och dess omgivningar har allt. Spela pÄ nÄgon av de mÄnga banorna med natursköna vyer över sjöar och skogar, eller vÀlj en bana med utmanande links och ruffar för en mer krÀvande runda.

Oavsett vad du söker, finns det mÄnga fantastiska golfbanor i Uppsala och Uppland som erbjuder en minnesvÀrd golfupplevelse. SÄ packa dina klubbor och upptÀck allt som denna fantastiska region har att erbjuda för golfare!

HÀr Àr nÄgra golfupplevelser i Uppsala & Uppland som vi tycker du inte bör missa.
Oavsett vilken du vÀljer sÄ Àr du i stort sett garanterad en otrolig upplevelse.

1. SÖDERBY GOLFKLUBB

GolfUppsala Àger och driver Söderby Golf. Banan pÄ 18 hÄl invigdes 2004 och utmanar golfare pÄ en professionell nivÄ med strategiska vattenhinder och en spÀnnande layout. Söderby rÀknas som en av Upplands bÀsta banor och har varit vÀrd för Nordea Tour/Swedish GolfTour nio gÄnger. LETAS-tÀvlingar arrangerades Àven hÀr 2020 och 2021. För den som vill trÀna finns en 9-hÄls bana för bÄde nybörjare och erfarna spelare. AnlÀggningen har ett komplett klubbhus med restaurang, en av Sveriges största golfshopar, omklÀdningsrum. DÀrtill finns ocksÄ Skandinaviens enda TaylorMade Performance Lab pÄ anlÀggningen.
AvstÄnd frÄn Arenahotellet med bil: ca 15 min

LÀs mer hÀr.

2. EDENHOF GOLFKLUBB

Edenhof golfklubb Ă€r en golfanlĂ€ggning som Ă€gs och drivs ocksĂ„ av GolfUppsala. Banan, designad av den vĂ€lrenommerade golfbanearkitekten Sune Linde, Ă€r en utmanande 18-hĂ„lsbana med stora ondulerade greener. Banan rankades som Upplands fjĂ€rde bĂ€sta bana 2009 och 2010 av Golf Digest. Klubben har ocksĂ„ en fin 9-hĂ„ls bana som Ă€r öppen för de som vill pröva pĂ„ golf utan ”grönt kort” eller förbĂ€ttra sitt nĂ€rspel.

Under sÀsongen 2022 arrangerade klubben flera prestigefyllda tÀvlingar, dÀribland en deltÀvling pÄ LETAS, Europatourens undertour för damer, och SM för herrar H60. Faciliteterna pÄ Edenhof golfklubb inkluderar ett komplett klubbhus med en restaurang, golfshop och omklÀdningsrum.

För golfare som söker utmaningar och vill spela pÄ en bana designad av en vÀlrenommerad arkitekt, Àr Edenhof en utmÀrkt plats att besöka. Med det vackra lÀget och de omgivande konstverken av Oscar ReuterswÀrd finns ocksÄ möjlighet att njuta av den vackra naturen pÄ anlÀggningen.

HÀr finner du Àven ett komplett klubbhus med restaurang, golfshop och omklÀdningsrum.

AvstÄnd frÄn Arenahotellet med bil: ca 20 min

LÀs mer hÀr.

edenhof golf hål 4
Edenhof, HĂ„l 4 (Par 4) – Ett underbart utmanande hĂ„l. HĂ€r pratar vi ”course management” och hur du ska tackla hĂ„let.

3. Upsala GOLFKLUBB

Upsala Golfklubb (UGK) Ă€r en av Sveriges mest prestigefyllda golfklubbar, med tre banor som erbjuder en mĂ€ngd olika utmaningar och erfarenheter för golfare i alla nivĂ„er. Stora banan Ă€r en 18-hĂ„ls mĂ€sterskapsbana och en av de bĂ€sta i Sverige, som totalrenoverades 2007–2010 av den kanadensiska arkitekten Bob Kains. Banan har nyligen stĂ„tt vĂ€rd för Dam-EM 2020 och klubblags-SM för herrar 2021 och 2022. Mellanstora banan Ă€r en 9-hĂ„ls skogsbana som passar de flesta golfare och utmanar tekniskt med stora, ondulerande greener och en imponerande anvĂ€ndning av naturen. Lilla banan Ă€r en kortare pay & play-bana med 9 hĂ„l och Ă€r en dröm för nybörjare och golfare som inte slĂ„r sĂ„ lĂ„ngt. Banan Ă€r öppen för alla, utan krav pĂ„ grönt kort, med ordinarie greener Ă„ret runt.

Upsala Golfklubb Àr belÀgen ca 15 minuters bilresa frÄn Arenahotellet och Àr lÀtt att nÄ. Med sin rika historia och höga kvalitet pÄ sina banor erbjuder Upsala Golfklubb en golfupplevelse som Àr vÀrd att besöka

LÀs mer hÀr.

4. Grönlund golfklubb

Mer eller mindre mitt emellan Uppsala och Arlanda finner man Grönlund golfklubb. Med sÀrskild familjefokus bjuder den pÄ upplevelser för alla. Deras bana Àr en professionell 18-hÄlsbana som blandar kuperad park- och skogsmark med inslag av vatten. En spÀnnande och medelsvÄr upplevelse. De har Àven driving range med grÀstees och sÀrskilda omrÄden för dig som Àr nybörjare eller vill förfina din teknik.

Grönlund golfklubb Àr ett utmÀrkt utflyktsmÄl för dig som vill kombinera din Uppsalavistelse med en golfupplevelse, med bara ca 30 minuters bilresa frÄn Arenahotellet.

HÀr kan du lÀsa mer.

5. Wattholma golfklubb

Wattholma Golfklubbs bana Àr utmanande för den duktige golfaren som Àr pÄ birdiejakt, medan golfare som Àr mitt i sin golfutveckling möts av en inbjudande vÀnlighet dÄ det nÀstan alltid finns en snÀll vÀg till koppen. Banans karaktÀr pÄminner om linksgolf dÄ vinden i det öppna landskapet gör varje runda unik. Det allra bÀsta Àr att prova banan sjÀlv, eftersom de flesta som spelat upptÀcker att den Àr betydligt svÄrare Àn vid första anblicken.

Golfbanan har Àven sina signaturhÄl, som hÄl 7 som avslutas med ett utmanande 2:e slag för de riktigt lÄngtslÄende över vattnet till den inbjudande greenen. Alternativt kan man spela fram det 3:e slaget och gÄ över vattnet med en vÀl avvÀgd wedge. Det 510 meter lÄnga hÄl 15 i motvind utgör en rejÀl motstÄndare för alla spelare.

”Jag trivdes riktigt bra pĂ„ Grönlund. Det Ă€r alltid kul att spela pĂ„ banor som följer naturen och erbjuder svĂ„righeter skapade i guds natur. Man mĂ„ste inte alltid sprĂ€nga bort verkligheten.”

— Tidningen Svensk Golf

Wattholma Golfklubb har ett nybyggt klubbhus som erbjuder golfvÀrldens godaste smörgÄsar eller en enklare varm lunch före eller efter golfrundan. AvstÄndet frÄn Arenahotellet med bil Àr ca 19 minuter.

HÀr kan du lÀsa mer.

Intresserad av att besöka och spela pÄ nÄgon av dessa golfbanor?
DÄ kan du lÀsa om vÄrt golfpaket hÀr.

LĂ€s mer om

Arenahotellets Golfpaket 2024

med boende, greenfee, mat etc.