Swedish Open event i badminton i uppsala

SWEDISH OPEN 2020 – I BADMINTONHUVUDSTADEN UPPSALA

2020.01.03

16 januari går startskottet: Efter att ha huserat i Lund de senaste tre åren, kommer nu Swedish Open i badminton till Uppsala och bjuder på en folkfest i dagarna tre. Det blir en rivstart på det nya året, där tävlingsdeltagare såväl som arrangörer och åskådare får uppleva spänning, gemenskap och idrottsglädje när den är som allra bäst. För första gången är Swedish Open  ett så kallat samarrangemang där Arenahotellet, Badmintonförbundet och IFU Arena utgör den bärande treenigheten. Stefan Sjöö, projektledare för Swedish Open 2020, menar att det nya konceptet är fördelaktigt på flera plan.

– Alla parter strävar mot samma mål: arrangemanget ska bli lyckat för våra besökare, och ju bättre värde vi levererar till dem desto bättre kommer det gå för alla parter. Och det är ju fantastiskt för idrotten, som genom detta koncept får hjälp att bära de ekonomiska riskerna.

 Vad betyder ett sådant här evenemang för Uppsala?

– Det är alltid viktigt att få hem evenemang till staden, och med tanke på Uppsalas profilering så är kanske idrottsliga, och dessutom internationella, evenemang än viktigare. Uppsala vill vara en elitidrottstad, och då måste vi också kunna arrangera stora internationella tävlingar – all besöksnäring skapar ju dessutom intäkter till staden som helhet.

Det är ingen slump att just Uppsala tilldelades värdskapet för Swedish Open 2020. Enligt Stefan Sjöö är staden ett förstahandsval för förbundet ur flera aspekter.

– För Badminton Sweden är den ekonomiska risken mindre, vilket som sagt är en stor och viktig fråga för idrottsrörelsen. Men sedan så är Uppsala även något av en badmintonhuvudstad i Sverige: om evenemanget uppfyller Badmintonförbundets, Arenahotellets och IFU Arenas förväntningar, har vi goda chanser att få vara värdstad minst två år till.

Som tävlingens officiella hotell hoppas vi på Arenahotellet utgöra en viktig del för alla inblandade under dessa händelserika dagar. Förutom lättillgänglighet, god mat och möjligheter till värdefull återhämtning, kan vi även med våra drygt 500 bäddar erbjuda alla spelare och ledare i tävlingen att bo hos oss ett stenkast från Arenan.  

Upplev idrott i sitt esse och bo som vinnare hos oss på Arenahotellet!

Läs mer eller köp dina biljetter till Swedish Open i Badminton 2020 på: www.eventarenan.se