Titanic Uppsala

2019.05.17

Succéutställningen Titanic – The Exhibition kommer till Fyrishov och Uppsala i sommar.

Få 10 % rabatt på boende vid köp av inträdesbiljett till utställningen.

Mellan den 17 maj och 25 augusti är succén i staden och Fyrishov. Bo på Arenahotellet och gå på utställningen tillsammans med din familj eller partner. Fyrishov ligger 9 minuter bort med bil och 12 minuter med buss.

Titanic är en av världens mest kända fartyg. Den 15 april 1912 sjönk fartyget i Nordatlanten efter ha kört på ett isberg. På Titanic fanns över 2000 personer där nästa 1500 stycken miste sina liv. Svenska var det tredje störta språket man pratade ombord vilket visar på att många svenskar som var med på denna tragiska händelse.

Upplev Titanics myter och historia på riktigt. På utställningen får man genom audioguide, höra det häpnadsväckande historierna kring vad som hände ombord. Följ med på denna känsloresa och få en ny bild eller återskapande av Titanic. På plats finns 200 stycken orginalföremål från fartyget. 

Vill du läsa mer om vad utställningen har att erbjuda, besök då Titanicuppsala.se

Besöker du Uppsala över dagen eller flera dagar?

Boka då hotellrum på Arenahotellet i sommar för bästa pris och paketering. Självklart går det att köpa biljetter till Titanic direkt hos oss.

Arenahotellet är perfekt för familjer, för att vi erbjuder familjerum som är mellan 3-bäddsrum till 8-bäddsrum och gratis parkering. Hotellet är beläget 1 min från väg E4 och 55an. I hotellets närhet finns Sveriges största aktivitetsarena Turbo Sport & Adventure Zone, där vi har extra bra priser för boendegäster. Inom 15 minuters promenad finns Gränbystaden som är Uppsalas största shoppingcenter med allt från caféer till klädbutiker.

På Gränbystaden finns även Nordisk film som erbjuder bio på en helt ny nivå.

Boka direkt här på hemsidan för bästa pris och paketering. Det går även bra att slå oss en signal på 018-35 00 25 för din bokning av hotellrum.

Tips på en hur en weekend i Uppsala kan se ut.
1. Besök Titanic – The Exhibition
2. Checka in på Arenahotellet
3. Shoppa på Gränbystaden eller besök Turbo Sport för att aktivera barnen
4. Ät gott i vår restaurang eller på någon annan närliggande restaurang
5. Besök Nordisk film och se bio i hög klass till samma pris
6. Sov gott hos oss på Arenahotellet
7. Börja dagen med hotellfrukost

Får man inte nog av Uppsala efter en dag finns det många sevärdheter som Uppsala slott, Uppsala Domkyrka med flera. Läs mer om det på Destination Uppsala.

Priser för att gå utställningen Titanic
Vuxen 185 kr
Senior (65+) 165 kr
Ungdom (8-17 år) 155 kr
Student med studentlegitimation 155 kr
Skolklass 100 kr per elev (samma pris för medföljande lärare)
Barn till och med 7 år går in gratis i målsmans sällskap

Varmt välkomna till Arenahotellet och Uppsala