Träningsläger i Uppsala

2019.04.03

Uppsala – En lägerstad som vinner mark och spelar högt.

Gränby Sportfält, IFU Arena, Relitahallen, Uppsala Friidrottsarena och UTK-hallen.

Ja när man begrundar möjligheterna till idrott och rörelse är det inte konstigt att Uppsala blivit en populär stad när det kommer till att anordna träningsläger av många idrotter. Framför allt så har Uppsala under de senaste åren växt inom innebandyn och varit värdstad för flera större innebandyläger som lockat en internationell publik. Med fler besökare kommer även större krav på bekvämt, lättillgängligt och prisvärt boende: Arenahotellet är med sitt optimala läge, sportiga profil och sina förmånliga paketerbjudanden lösningen. Många idrottsklubbar vill kombinera träning, gemenskap och kvalitet och ge sina medlemmar en upplevelse utöver det vanliga. Förutom att erbjuda föreningsläger med klubbar som Älvsjö AIK och Täby FC, är Arenahotellet även det givna valet för den världsledande innebandyutbildningen Selected Player. Som i skrivande stund just har inlett ett av sommarens ”camps” på IFU Arena. Enligt Jonathan Kronstrand, Selected Players grundare och trefaldig världsmästare i innebandy, har sporten blivit allt mer seriös under årens lopp – och träningslägren allt viktigare.

– Vi har en karriärsuppbyggande funktion och är ett komplement till den träning våra spelare får i sina klubblag. Vårt fokus ligger på individen och jobbar med att utveckla människan bakom klubban.

Hur är Uppsala som lägerstad?

– Enligt mig finns det inget bättre ställe i hela Europa än Uppsala när det kommer till att arrangera träningsläger. Vårt samarbete med Arenahotellet gör det logistiskt enkelt för Selected Players verksamhet – avståndet till de olika arenorna är ju lika med noll!

Helena Darlöf

Skicka din bokningsförfrågan här.