Världsspelare till Uppsala – årets största badmintonturnering

2022.01.16

Den 20 januari startar årets upplaga av Victor Swedish Open 2022 på IFU Arena. Över 350 badmintonspelare kommer under tre dagar att försöka ta hem årets största internationella tävling på svensk mark. Kvalen startar den 20 januari och avslutas med finaler den 23 januari. 

Eftersom föregående års tävling ställdes in så är turneringen mycket efterlängtad för arrangörer, spelare och alla badmintonfans.

Antalet deltagare beräknas landa på cirka 350 badmintonspelare. De bästa spelarna från Sverige är med och världsspelare från både Europa och Asien.

Victor Swedish Open genomförs av Badmintonförbundet, Arenahotellet och IFU Arena där alla kommer se till att tävlingen genomförs på ett lyckat och säkert sätt i och med den pågående pandemin.

Då vi lever i en pandemi är tanken att hålla alla i en bubbla och kunna erbjuda alla nödvändiga faciliteter och måltider på hotellet och IFU Arena. Utöver det så är det ett löpande arbete med att säkerställa bra flöden för att kunna hålla avstånd under vistelsen, berättar Jenny Engström, VD på Arenahotellet.

För att turneringen ska bli så lyckad och säker som möjligt kommer vaccinationsbevis krävas av åskådare som är 18 år och äldre. Undantag gäller för personer under 18 år och besökare som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig. Det behöver man då kunna verifiera med giltigt läkarintyg.

Vi tycker det ska bli så kul. Som vi har längtat på att få hälsa alla välkomna igen till detta event, berättar Jenny glatt.

Biljetter kan köpas på plats på IFU Arena eller köp online på IFU Arena’s hemsida.

Läs mer om evenemanget Victor Swedish Open på eventarenan.se

Datum & tider för Swedish Open 2022

20 januari
09:00 Kvalifikationer  

21 januari
09:00 Runda 1 och 2 

22 januari 
10:00 Kvartsfinaler,
16:00 Semifinaler

23 januari 
10:00 Finaler