Världsutställningen ”Van Gogh Alive” kommer till Uppsala i sommar.

2022.04.30

Läs mer om Erbjudande om paketpris inklusive boende och entrébiljetter.

Över 3.000 inspirerande bilder som förvandlar väggar, golv och tak till ett konstverk är det besökare får uppleva när multimediautställningen Van Gogh Alive – The Experience gästar Uppsala och Fyrishov i sommar. En unik möjlighet att uppleva den världskända konstnären Vincent van Goghs konstnärskap på ett helt nytt sätt. Utställningen pågår från den 16 juni till den 18:e september 2022.

Vincent van Goghs verk har visats och uppskattats runt om i världen i över 100 år – men aldrig så här. Van Gogh Alive, producerad av Grande Experiences, är en digital konstupplevelse med levande grafik och musik som stimulerar alla sinnen, och där målningarna får liv genom projektioner i stor skala med livfulla detaljer. I utställningen går besökaren in i Van Goghs bildvärld, fylld av ljus, färg och ljud.

Van Gogh Alive har upplevts av miljoner besökare runt om i världen, och i sommar kommer den till Uppsala.

– Det här är bra för Uppsalas besöksnäring säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande (S) och styrelseordförande Destination Uppsala.

– Upplevelsen har skapats för att låta besökare njuta i sin egen takt. Och alla skapar sin egen evenemangsupplevelse, ett nytt sätt att uppleva konst och vara mitt i den. Vi ser fram emot att erbjuda inresta gäster och uppsalabor en riktigt häftig och annorlunda upplevelse, säger Anna Lindström, Chef Möten & Evenemang, Destination Uppsala.

Utställningen riktar sig till en bred målgrupp, såväl vuxna som barn. Samtidigt som den uppskattats av konstintresserade så har den tack vare sin multimediaupplevelse också mottagits väl av besökare som vanligtvis inte besöker konstinstitutioner.

Utställningen erbjuder besökaren en upplevelse som aktiverar alla sinnen. Detaljerade bilder flödar genom massan av projektorer och slås samman med digitalt surroundljud och dofter som väcker känslan av den franska landsbygden.

– Efter att ha förtrollat över 8.5 miljoner människor och haft utsålda stopp över hela världen, inklusive London, Rom och Sidney, är vi oerhört glada att nu ta utställningen Van Gogh Alive till Uppsala sommaren 2022. Detta är en oförglömlig kulturell upplevelse för hela familjen, säger Bruce Peterson, ägare av Grand Experiences.

– Vi är glada att äntligen få presentera utställningen i Uppsala, säger Stefan Papangelis, VD Nordic Exhibitions & Events, som är den svenska arrangören.

Kortfakta om Van Gogh Alive

Utställningsplats: Fyrishov, Uppsala
Utställningsperiod: 16 juni – 18 september 2022.
Läs mer om utställningen på deras webbplats: www.vangoghalive.se

Erbjudande om paketpris inklusive boende och entrébiljetter.

Ska du med familj, eller kanske någon du känner, besöka Uppsala för att gå på Van Gogh Alive? Här kommer i så fall ett riktigt bra erbjudande till dig/er.

Boende i Dubbelrum (2 pers): Totalt pris: 1 420 kr (ink entrébiljetter och frukostbuffé)
Boende i Enkelrum (1 pers): Totalt pris: 1 220 kr (ink entrébiljett och frukostbuffé)

Bokning sker via hotellets reception på mail: [email protected] eller via telefon till receptionen: 018 – 35 00 25. Uppge bokningskod ”Van Gogh” för att få ta del av vårat erbjudande.

Varmt välkommen till oss på Arenahotellet