Vinteraktiviteter i Uppsala

2021.01.21

Bo hos oss på Arenahotellet och utforska Uppsala! Här finns aktiviteter för alla i familjen och för er som söker en Kick-off utomhus eller vill komma iväg med företaget och medarbetarna. Vad passar bättre än att kicka igång det nya året coronavänligt och med frisk luft!

Hammarskog naturreservat

Hammarskog naturreservat är för den som vill vandra, åka pulka, skridskor, skidor och grilla korv. För den som är fågelintresserad finns det ett flertal fågeltorn att besöka.

Läs mer

Fjällnora friluftsområde

Ta en lång promenad i Fjällnora! Här finns vackra omgivningar, naturlekplats och har du tur kanske du får se ett rådjur eller en älg i det vilda. Det finns flera skidspår och två fantastiska sjöar för långfärdsskridskor.

 Läs med om Fjällnora här

Se upp i Sunnerstabacken!

Sunnerstabacken är perfekt att besöka som dagsaktivitet för dig som vill komma ut och åka med familj eller kollegor. Här finns det skidbackar med lift. Åk pulka, snowracer eller skidor. Ta med er något gott att grilla, det finns grillplatser vid backarna.

Läs mer på Sunnarerstabackens facebook eller på Uppsala kommun

Hyr skidor i Sunnerstastugan på Aktivt Uteliv

Björklinge friluftsområde

Här finns skidbacke med knapplift. Öppettiderna varierar beroende på snötillgång. Håll koll på deras facebooksida! Det finns även pulkabacke och en liten grillplats nedanför backen. 

Det går ett 5,1 km långt skidspår längs den höga åsen. Snörika vintrar prepareras skidspår både på spåret och på isen.

Studenternas Idrottsplats

Här kan man åka skridskor och långfärdsskridskor.  Studenternas öppnas upp från och med den 18 januari för allmänheten. Ta med dig klubban och pucken och kör så det ryker! Isen är konstfrusen vilket innebär att vi det går att åka skridskor även om det är några plusgrader.

Se öppettider och status för studenternas här!

Härliga Studenternas