Information & FAQ


ALLMÄN INFORMATION:

BAR

Baren ligger bredvid receptionen och är öppen 11.00-01.00.

BETALNING

Hotellet hanterar av säkerhetsskäl inte kontanter. Betalning sker via MasterCard, VISA eller Swish.

BIBLIOTEK

På våning 3 finns ett litet bibliotek där man antingen kan låna en bok, lämna en bok eller både och.

FRUKOST

Frukostbuffén serveras i restaurangen på gatuplan mån-fre kl. 05.30-09.30 och lör-sön kl. 06.30- 10.30. Avvikande tider kan förekomma.

GAMEROOM

På vår tredje våning har vi ett spelrum med lekhörna, Playstation och Xbox. Kvittera ut nyckel och spelkonsoller i receptionen.

GYM

Träna gratis hos vår granne UP Uppsala på deras moderna gym. Mer information via receptionen eller via www.arenahotellet.se

HÅRFÖN

Finns i byrålådan, alternativt hänger på en krok, i hotellrummet.

HJÄRTSTARTARE

Vid hjärtstopp finns hjärtstartare i receptionen. Påbörja HLR samt följ instruktioner från hjärtstartaren. Be annan person ringa nödnumret 112.

KONFERENS & MÖTEN

Boka nästa konferens hos oss. Vi har varierande storlekar på lokaler och toppmodern teknik. Läs mer på www.arenahotellet.se

KVINNOFRIDSLINJEN

Kvinnofridslinjen ger stöd till dig som utsatts för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld. Samtalet är gratis och du är anonym när du ringer. Tel. 020-50 50 50.

NÖDNUMMER

Tel. 112

RECEPTIONEN

Receptionen är bemannad dygnet runt. Mail. [email protected] Tel. 018–350025.

RELAX

Vår relaxavdelning hittar du på 8:e våningen. Här finns en bubbelpool, bastu, duschar och en relaxlounge. Morgonrock får man låna och den fantastiska utsikten ingår.

Pris: 170 kr per hotellgäst. För de som är yngre än 16 år kostar det 70 kr med föräldrars sällskap.

Bokning av tid krävs och görs via receptionen. Badkläder är ett krav!

RESTAURANG

Restaurangen finns på gatuplan och är öppen måndag – lördag kl. 17.00 – 21.30, söndagar 17.30 – 21.00. Meny hittar du på www.arenahotellet.se Avvikande tider kan förekomma.

RÖKNING

På hela vårt hotell är rökning förbjuden. Rökning får endast ske på anvisade platser utomhus. Kontakta receptionen för mer information.

STRYKJÄRN OCH STRYKBRÄDA

Finns att låna i receptionen.

STÄDNING

Boende mer än en natt? Önskas städ, i så fall meddela receptionen senast kl 21.00 kvällen innan.

SÄKERHET

Kontrollera var nödutgångar och brandsläckare finns.

Automatiskt brandlarm är installerat på hela hotellet vilket går direkt till brandkåren. Om larmet utlöses pga ovarsamhet eller missbruk av gällande regler kan hotellgästen bli ansvarig för kostnader i samband med utryckning.

Återsamlingsplats är i bortre änden av parkeringen på baksidan av hotellet. Se utrymningsplan för mer information. Sitter på dörren till hotellrummet. TAXI
Uppsala Taxi, Tel nr. 018 – 100 000

TEMPERATUR PÅ RUMMET

Med den vita kontrollpanelen som sitter i hallen kan du höja eller sänka temperaturen med 2 grader. Vänligen notera att det är en klimatanläggning och inte en AC, därför ändras temperaturen långsammare.

UTCHECKNING

Utcheckning senast kl. 12.00. Vill du checka ut senare, kontakta receptionen.

VÅRDGUIDEN

Rådgivning vid sjuk- och olycksfall tel. 1177.

WIFI
Kostnadsfri wifi finns i hela huset. Nätverket heter Arenahotellet och du behöver inget lösenord.

FRÅGOR & SVAR:

Här kommer svar på de vanligaste frågorna som vi får till hotellet. Hoppas att det är till någon hjälp.

Vilken tid kan man checka in och när är det utcheckning?

Incheckning är från kl 15.00 och utcheckning är kl 12.00

Har ni parkering?

Ja, vi har en stor parkering i anslutning till hotellet med 86 avgiftsfria parkeringsplatser. Av dessa är 8 parkeringsplatser med laddstolpe för elbil (kostnad för el). Parkeringsplatserna är i mån av plats och är ej bokningsbara. Man får endast parkera inom angivna parkeringsrutor.

Om vår parkering skulle vara full hänvisar vi till den kommunala parkeringen mellan IFU Arena och UTK-hallen som ligger på andra sidan gatan sett från vårt hotell.

Hur hittar jag till er?

Vi finns på Gränby sportfält i Uppsala. Adressen är: Tennisvägen (Edith Södergrans gata 6), 754 60 Uppsala.

Kan man åka kommunalt till er?

Ja, det funkar utmärkt med Uppsalas stadsbussar. Från Uppsalas Centralstation så är det buss nr 3 (mot Nyby) som går förbi Arenahotellet. Bussen tar ca 8 min och hållplatsen heter Lagerlöfsgatan. Från hållplatsen ser ni hotellet (bakom IFU Arena) och det är ca 5 min gångväg till vår entré.

Från vårt hotell (samma hållplats) till Fyrishov tar man buss nr 1 (mot Fyrishov). Den bussen tar ca 9 min.

Man kan köpa enkelbiljetter eller dagsbiljetter osv. mer info finns på www.ul.se

När serveras frukost?

Frukostbuffén serveras i restaurangen på gatuplan mån-fre kl. 05.30-09.30 och lör-sön kl. 06.30- 10.30. Avvikande tider kan förekomma.

Får man ha hund/husdjur med sig på ert hotell?

Hos oss är hundar välkomna att bo. Vi har dock ett begränsat antal hundrum. Kontakta receptionen för att kolla tillgängligheten eller för att boka. Kostnaden är 200 kr per hund per natt.

Är hotellet handikappanpassat?

Självklart. Vi har handikappsparkering precis utan för entrén. Därtill har vi 19 rum på nedre botten anpassade för rullstol med extra stort badrum. Utöver detta har vi hiss till samtliga våningar samt få trösklar på hotellet.

Har ni gym på hotellet?

Nej, vi har inget eget gym men som boende gäst hos oss får du träna gratis hos vår granne UP Uppsala på deras moderna gym. Mer information via receptionen eller via www.arenahotellet.se

Kan man komma och bara äta frukost hos er?

Ja, en alldeles utmärkt idé. Kostnaden för vår frukostbuffé är 125 kr per person. Barn 3 – 12 år: 75 kr.

Har ni bagagerum?

Ja, vi har ett låst bagagerum. Dock ansvarar inte hotellet för det bagage man lämnar där.

Vad har ni för avbokningsregler?

På enskilda bokningar som bokats direkt via Arenahotellet så ska avbokning ske senast kl 14.00 ankomstdagen. Uteblir du utan avbokning eller avbokar senare än kl 14.00 så måste du betala för ett dygn.
Om hotellet haft särskilda kostnader med anledning av din bokning blir du ersättningsskyldig för dessa.

Rummet är garanterat fram till kl 18.00, sen ankomst vänligen meddelas. Hotellet förbehåller sig rätten att släppa ditt rum efter kl 18.00 om inte sen ankomst blivit anmält.

Gruppbokningar har andra avbokningsregler. Kontakta vår reception för mer information vid behov.

Har ni någon åldersgräns på ert hotell?

Ja, hotellet har 20 års gräns. Yngre personer i målsmans sällskap eller med målsmans medgivande.

Har ni cyklar att låna/hyra?

Ja, vi har fyra cyklar för utlåning. Vill man ha cykeln längre än 4 timmar kostar det 100 kr att hyra cykeln.

Kan man boka er relaxavdelning även om man inte är hotellgäst?

Är ni ett större sällskap, familj eller företag så går det alldeles utmärkt att abonnera relaxavdelningen och ha den för er själva även fast ni inte bor på hotellet. I dagsläget tar vi emot max 10 personer vid gruppbokningar.
Pris: 3 000 kr för 1–10 personer, då är relaxen bokad för hela sällskapet under 2 timmar. På plats finns det badrockar & tofflor för hela sällskapet och det ingår snacks och alkoholfri dryck.

Finns det tvättmöjligheter på hotellet?

Nej, vi har inte tvättmöjligheter på hotellet. Däremot har vi samarbete med en kemtvätt som kan tvätta era kläder mot en kostnad. Kontakta receptionen för mer information.

Finns det något motionsspår i närheten av hotellet?

Närmsta motionsspår ligger i Röbo, ca 2,5 km från hotellet. I övrigt finns det goda möjligheter till motion i Gränbyparken som ligger i anslutning till Arenahotellet.

GREEN KEY:

VI ÄR MILJÖMÄRKTA MED GREEN KEY

Du har valt Arenahotellet som har belönats med den internationella miljömärkningen Green Key. Vi jobbar aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor, bland annat genom att följa Green Keys omfattande kriterier. På så vis bidrar du som gäst att ta ansvar för miljön utan att kompromissa med din upplevelse eller bekvämlighet hos oss.

OM GREEN KEY

Green Key är en internationell miljömärkning för besöks- och turistanläggningar och finns i över 50 länder runt om i världen. Märkningen drivs internationellt av Foundation for Environmental Education (FEE), som stödjs av några av världens främsta organisationer inom miljö och utbildning såsom UNEP, UNESCO och World Tourism Organization.

Idag finns över 150 Green Key-märkta anläggningar i Sverige och flera stora kedjor är anslutna till märkningen. Organisationen Green Key Sverige driver miljömärkningen nationellt och alla anläggningars Green Key-märkning godkänns och förnyas av en oberoende jury. Samtliga anläggningar kontrolleras också genom regelbundna revisioner, för att säkerställa att kriterierna efterlevs.

VÅRA ÅTAGANDEN

Green Key delas ut till logi- och konferensanläggningar som uppfyller miljömässiga och sociala hållbarhetskriterier inom 13 olika områden. Här är exempel på våra åtaganden:

VILL DU HJÄLPA OSS?

Vi hoppas att du vill hjälpa oss att minska vår miljöpåverkan, vänligen:

Ge oss gärna förslag kring hur vi kan förbättra vårt miljöarbete. Din åsikt är viktig för oss.
Läs mer på www.greenkey.se

GENERAL INFORMATION:

BAR

Our bar is located next to the reception and is open 11 am – 01 am.

BREAKFAST

Our breakfast is served in the restaurant on the ground floor. Mon-Fri 05.30-09.30 am and Sut-Sun 06.30-10.30 am.

CONFERENCE & MEETINGS

Book the next conference with us. We have varying sizes of conference rooms and state-of-the-art technology. See more at: www.arenahotellet.se

CHECK OUT

Check out time is 12 (noon). If you wish for late check out, please contact the front desk.

CLEANING

Stay more than one night? Need cleaning, inform our reception no later than 9 pm.

EMERGENCY NUMBER

Phone no 112.

FOR YOUR SAFTEY
Find out where your nearest emergency exit and fire estinguisher are located.

Automatic fire alarm is installed throughout the hotel, which goes directly to the fire brigade. If the alarm is triggered due to carelessness or abuse of current rules, the hotel guest may be responsible for costs in connection with emergency services.

Assembly point is at the end of the parking lot at the back of the hotel.

Study the evacuationplan on the hotel door.

FRONT DESK

Front desk is staffed 24 hours a day. Mail: [email protected] Phone no. +46 (0) 18–35 00 25.

GAMEROOM

A room with play area, Playstation & Xbox is located on floor 3. Pick up game controllers and key by inquiring at the front desk.

GYM

Free access to gym at our neighbour UP Uppsala. Contact front desk for more info.

HAIR DRYER

Available in each room.

HEART STARTER

In case of cardiac arrest, defibrillators/heart starter are available at the reception. Start CPR and follow instructions from the defibrillator. Ask another person to call the emergency number 112.

IRON AND IRONING BOARD

Available to borrow at the reception.

KVINNOFRIDSLINJEN

Sweden’s national women’s helpline, Kvinnofridslinjen, provides support to those who have been subjected to physical, psychological or sexual violence. The call is free and you are anonymous when you call. Phone no. 020-50 50 50.

LIBRARY

On the 3rd floor there is a small library where you can either borrow a book, leave a book or both.

PAYMENT

The hotel, restaurant and bar accepts VISA and MasterCard. The hotel do not accept cash payment.

RELAX

Our relax is located on 8th foor. There is a jacuzzi, sauna, showers and and a relaxing lounge. You can borrow a bathrobe and the fantastic view is include.

Price: 170 sek/person. For those under the age of 16 it costs 70 sek together with parents.

Booking is required and is done through the reception. Swimwear is a requirement!

RESTAURANT

Our restaurant is located on the ground floor and is open Monday – Saturday 5 – 9.30 pm, Sunday 5.30 – 9.00 pm. You can find a menu at www.arenahotellet.se

SMOKING

Smoking is not allowed in any part of the building.

TAXI

Uppsala Taxi, Tel nr. +46 (0)18 – 100 000

TEMPERATURE IN THE ROOM

With the white control panel located in the hall, you can raise, or lower, the temperature by 2 degrees. Please note, it ́s not an air conditioner, therefore the temperature changes more slowly.

WIFI

Free WIFI in the entire hotel. The network is Arenahotellet and is open.

Q & A:

Here are answers to the most common questions we receive. Hope that’s of some help.

When can you check in and when can you check out?

Check in is from 3 pm and check out is no sooner than 12 (noon).

Do you have parking lots?

Yes, we have a large parking lot on the back of the hotel with 86 free parking lots. Of these, 8 are parking lots with a charging post for electric car (cost of electricity). Parking lots are subject to availability and are not bookable. You may only park within specified parking areas.
If our parking should be full, we refer to the municipal parking between IFU Arena and the UTK hall located on the other side of the street as seen from our hotel.

Where are you located?

We are located at Gränby sports field in Uppsala. Address: Tennisvägen (Edith Södergrans gata 6), 754 60 Uppsala.

Can you travel by public transport to Arenahotellet?

Yes, you can travel with Uppsalas city buses. From Uppsala Central station it ́s bus no 3 (against Nyby) that goes to Arenahotellet. The bus takes about 8 min and the stop is Lagerlöfsgatan. From the stop you see the hotell (behind IFU Arena) and it takes about 5 min to walt to our entrance.

For more information or to buy tickets, go to www.ul.se

When is breakfast served?

Our breakfast is served in the restaurant on the ground floor. Mon-Fri 05.30-09.30 am and Sut-Sun 06.30-10.30 am.

Can you have a dog/pet with you at your hotel?

At our hotel dogs are welcome to stay. However, we have a limited number of rooms where dogs are allowed. Contact reception to check availability or to book. The cost is 200 sek each dog each night.

Is the hotel handicapped accessible?

Of course. We have disabled parking just outside the entrance. In addition, we have 19 rooms on the gruond floor adapted for wheelchairs and with extra large bathrooms. In addition to this, we have a lift to all floors and few doorsteps at the hotel.

Do you have a gym at the hotel?

No we don ́t have our own gym bu tour guests have free access to a big and modern gym at our neighbour UP Uppsala. Contact front desk for more info.

Can you visit us just for breakfast?

Yes, an excellent idea. The cost of our breakfast buffet is 125 sek each person. 3 – 12 years old 75 sek.

Do you have a luggage room?

Yes, we have a locked luggage room. However, the hotel is not responsible for the luggage you leave there.

What are your cancellation policy?

On individual bookings booked directly via Arenahotellet, cancellation must be made no later than 2 pm on the day of arrival. If you don ́t show up or cancel later than 2 pm, you must pay for one day.

If the hotel has incurred extra costs due to your cancellation, you must pay for these costs in full. Your room is guaranteed until 6 pm. Late check in must be announced. The hotel reserves the right to cancel you room after 6 pm if late check in has not been announced.

Group bookings have different cancellation policies. Contact our reception for more information if necessary.

Do you have an age limit at your hotel?

Yes, the hotel has a 20-year limit. Younger persons in the company of a guardian or with the consent of a guardian.

Do you have bicycles to borrow or rent?

Yes, we have four bikes for lending. If you want the bike longer than 4 hours, it costs 100 sek to rent the bike.

Are there laundry facilities at the hotel?

No, we don ́t have laundry facilities at the hotel. However, we have a cooperation with a laundry service who can wash your clothes at a cost. Contact reception for more information.

GREEN KEY:

WE ARE ECOLABELLED WITH GREEN KEY

We are actively working with environmental and sustainability issues, by following Green Key’s comprehensive criteria. In this way, as our guest, you help to take responsibility for the environment without compromising your experience or convenience during your stay.

ABOUT GREEN KEY

The Green Key certificate is the leading standard for excellence in the field of environmental responsibility and sustainable operation within the tourism industry. This prestigious eco-label represents a commitment by businesses that their premises adhere to the strict criteria set by the Foundation for Environmental Education. A Green Key assures guests that, by choosing to stay with a Green Key establishment, they are helping make a difference for the environment. The high environmental standards expected of these establishments are maintained through rigorous documentation and frequent audits. Green Key is eligible for hotels, hostels, small accommodations, campsites, holiday parks, conference centres, restaurants and attractions.

OUR EFFORTS

Green Key is awarded to tourism establishments that ful-ll environmental and social sustainability criteria within 13 dierent areas. Here are examples of our efforts:

WOULD YOU LIKE TO HELP US?

We hope you would like to help us to reduce our environmental impact, please:

Please let us know if you have any suggestions on how to improve our environmental eorts. Your opinion is important to us.

Read more at Green Key