Att göra i Uppsala

Uppsala är en vacker och intressant stad med många guldkorn. Besök historiska platser som Uppsala Slott, Uppsala Domkyrka, Linnéträdgården och Uppsala Högar. 

Vi älskar Uppsala och kommer därför med lite tips på hur en eller flera dagar kan se ut när man besöker Uppsala. Vart bor man? På Arenahotellet såklart! Stadens största och nyaste hotell, med gratis parkering i mån av plats, en underbar restaurang och relax med utsikt över hela Uppsala. 

Har du en eller två dagar i Uppsala? Har kommer ett exempel på hur en dag kan se ut.

Starta dagen med att njuta av frukostbuffé på hotellet för att sedan ta cykel för att enkelt ta sig runt i staden. Cykla ner till centrala delarna av Uppsala och börja promenera runt vid Uppsalas hjärta – Domkyrkan. På gatorna omkring kan du lystra till historiens vingslag, antingen på egen hand eller på en av sommarens guidade visningar.

Botaniska trädgården är även den ett landmärke och vill man till exempel se mer av tropiska växthuset finns det visningar att anmäla sig till, annars kan man en fika eller lunch på Café Victoria och bevittnar både grönska och folkmassa med en kopp ekologiskt kaffe i handen. Den som inte har anlag för svindel kan under en eftermiddag se Uppsala ovanifrån på en takvandring på Uppsala slott, för att sedan gå ner mot stan där det finns ett rikt utbud av både mat och shopping.

Tre tips är den ”nya” saluhallen, flanerande på den långa Svartbäcksgatan och anrikt fika på Güntherska Hovkonditori som erbjuder allt från glass till prosecco. Framåt kvällen kan middag på någon av stans restauranger vara en fin avrundning på Uppsalavistelsen. Några omtyckta restauranger i centrala Uppsala är: Aaltos, Hambergs Fisk, Stationen, Lilly´s, Brezza och Jay Fú. Alla dessa restauranger kan få de mest kräsna smaklökarna att börja dansa tango. Är du trött efter en heldag på staden, går det såklart bra att cykla tillbaka till hotellet och välja något från vår a la carte meny.

Sommaren i Uppsala

Sommaren har kommit till Uppsala, och med den blomstrar även utbudet på aktiviteter som passar de flesta – många av dem finns centralt belägna och endast några minuter bort från Arenahotellets lättillgängliga läge vid Gränby Sportfält. Här kommer lite tips på aktiviteter för de allra flesta. Varje aktivitet/plats är länkat så vill man veta mer eller har frågor, kontakta varje aktör.

För familjen:

Som familj är Uppsala en kanonstad. Det finns alltid något att hitta på till bra pris och lättillgängligt med eller utan bil. Här kommer några tips. 

Biotopia: kallas även Biologiska museet som de tidigare hette och är över 100 år gammalt! De flesta som bott i Uppsala sedan de var barn kommer ihåg att de har besökt museet. Och det roliga är att dom fortfarande kan känna igen sig. Intressant och roligt för barn och vuxna alla åldrar.

Turbo Sport and Adventure Zone: En av Sveriges största aktivitetsarenor. Endast med några minuter från Arenahotellet. Perfekt för barn och ungdomar en regnig dag.

Fyrishov: Bad och aktiviteter under sommaren – köper man ett sommarpass badar man hur mycket man vill och får även tillgång till allt från relaxavdelning till mingel med Pelle Svanslös.

Gränbystaden: 12 minuters promenad från Arenahotellet. Här finns allt från mat, bio och shopping i mängder.

För den kulturella:

Natura CuriosaLinnés Hammarby, som även har visningar under sommaren.

Bror Hjorts hus

Uppsala konstmuseum

Upplandsmuséet

Gamla Uppsala och de majestätiska kungshögarna – ett av Nordens största grav- och fornlämningsområden med spännande minnen från domkyrkan som byggdes på 1100-talet.

TIPS! Låna en cykel på hotellet och var där på knappa 10 minuter.

Musik, konserter och festivaler i Uppsala:

Just nu i Corona-tider är de flesta tillställningar antingen inställda eller uppskjutna.

För att hålla sig uppdaterad och se vad som händer aktuellt för din vistelse i Uppsala, är Destination Uppsala en bra sajt att hålla koll på.