Hotell nära Relitahallen

500 meter från Arenahotellet ligger Uppsalas bandyhall Relitahallen, en fullstor spelplan på 100×65 meter med is i världsklass. Hallen har en publikkapacitet på upp till 300 personer och är godkänd för matchspel. Här tränar och tävlar såväl elit som ungdom och barngrupper i Danmarks IF, GH Bandy, IFK Uppsala, IK Sirius Ungdomsbandy, Unik Bandy, Uppsala BoIS och Wattholma Tensta BF. Hallen invigdes 2011 och ägs av Bandyalliansen.

Relitahallen är öppen för bandyspel från september till mars med vissa tider under veckan reserverade för allmänheten. Hallen har ett föräldrarum, ett uppvärmt inglasat utrymme med panoramafönster mot isbanan där anhöriga bekvämt kan följa träning och spel.

För de yngsta arrangeras SkridskoDisco och BandyKul, en skridskoskola för barn mellan sex och nio år som bland annat finansieras av Folke Bennboms fond. Spel med puck är inte tillåtet i Relitahallen.

Under den isfria tiden är hallen bokningsbar för andra typer av evenemang. Relitahallen har bland annat huserat Yrkes-DM och Cykelkul för barn mellan tre och åtta år, inriktat på att lära barn manövrera cykeln och att röra sig tryggt i trafiken.

För dig som ska på ett evenemang i Relitahallen är det mycket bekvämt att bo på Arenahotellet. Utöver att ligga nära hallen är det också nära till ICA Heidemstams torg, Willys och shoppingcentret Gränbystaden, utifall du glömt något hemma. På IFU Arena ligger lunchrestaurangen Arenaköket. När du vill koppla av har hotellet såväl relaxavdelning som Game-room med bland annat Playstation och X-Box stationer. Hotellet erbjuder dessutom fritt Wi-Fi och ett stort kanalutbud för sport.

Utanför Relitahallen finns cirka 700 avgiftsbelagda parkeringsplatser för bil, bussparkeringar, handikapplatser och 500 cykelplatser. Cykelavstånd mellan centralstationen och Arenahotellet är cirka 15 minuter. Därutöver har Arenahotellet har 26 parkeringsplatser, varav fyra är handikappreserverade. Det finns även sju laddningsstolpar för elbil.

För att komma till området med buss från centralstationen, tag buss 3 mot Östra Nyby och kliv av vid busstopp Lagerlöfsgatan som stannar cirka 150 meter från Relitahallen.

För frågor kring arenan, ring 0705-656 434 eller 0705-938 910.

Boka hotellrum

Uppsalas största hotell med närhet till stadens idrottsarenor.